Wanneer u vanwege spanningen op het werk in het ziekteverzuim belandt, dient zich na enige weken een onwerkelijk en onzeker gevoel aan. Het geeft enerzijds even rust om thuis te zijn, anderzijds voelt u zich wellicht schuldig. Aardige collegae moeten immers uw werk overnemen en zij zijn ook vaak al overbelast. Daarnaast maalt er waarschijnlijk van alles door uw hoofd. Er is iets verkeerd gegaan …. U trok het even niet meer en u voelt zich nu doodmoe.

Wat moet u doen?

U voelt elke ziektedag thuis een psychische druk. Uw huisarts stelt dat u maar even thuis moet blijven en alles eens even op een rijtje moet zien te krijgen. Uw vrienden denken met u mee, maar komen niet direct met oplossingen. Een terugkeer in de rol van docent/leerkracht is de uitgangssituatie. U voelt dat er geen andere keus is. U verdient daar goed en de aanstelling biedt veiligheid.
Uw bedrijfsarts neemt de situatie met u door en spreekt met u over re-integratie. U laat niet merken dat u het beroep van docent/leerkracht niet meer ziet zitten, want wat moet u anders? U voelt angst en wordt al bijna misselijk bij de gedachte weer terug te moeten keren. Uw ziekteverzuim gaat langer duren dan u zelf had gedacht.

Praat eens met..

een professional, iemand die weet hoe u zich voelt en precies begrijpt hoe klem u zit. Dit kan vrijblijvend. Wij zetten alles voor u op een rij en leggen mogelijkheden voor. Wij hebben ervaring met deze situatie, hoe je het oplost.

Maak kennis

Kennismaken met ons? Bel 06-51709485 of stuur een e-mail naar
info@re-integratieonderwijs.nl