Uw arbeidsovereenkomst liep af en werd niet verlengd, doordat de toestroom van leerlingen tegen viel.
Of u zag het docentschap niet meer zitten. U kwam niet goed meer toe aan lesgeven, omdat de aandacht steeds meer uit moest gaan naar orde houden. Uw breekpunten waren de toenemende grootte van klassen, rugzak leerlingen en ADHD’ers, extra taken die toebedeeld werden, het niet meer goed meekunnen met de toenemende automatisering. U overlegde met uw leiding.

Na een tijdje denkt u “wat kan ik”

U meldde zich aan bij het UWV voor een WW-uitkering of u overlegde met uw werkgever over een vaststellingsovereenkomst. Zo bleef uw werkgever uw mogelijke uitval wegens overspannenheid gespaard en kreeg u ruimte om op zoek te gaan naar ander passend werk. Nu zit u thuis. Maar wat nu?

Wat moet u doen?

Na een tijdje van rust en bezinning dient de vraag zich aan: wat ga ik doen, wat kan ik, welke mogelijkheden bestaan er voor mij, welke beroepen passen?
U zoekt via internet naar vacatures. Maar na een aantal weken komt u tot de conclusie, dat u nog geen stap verder bent gekomen, omdat u niet precies weet welke beroepen nu bij u passen. U bedenkt zich ook, dat u in het geheel geen ervaring heeft in een beroep buiten het onderwijs. U beseft dat dit uw kansen om voor een vacature te worden uitgenodigd verkleind.

U vraagt zich af of het verstandig is eens met een loopbaanadviseur te praten. Maar ja, wie moet u dan nemen en welk bureau is nu echt specialiseert op dit soort situaties?

Praat eens met..

een onderwijs professional, iemand die weet hoe u zich voelt en precies begrijpt wat u nodig heeft. Dit gesprek kost niets en is vrijblijvend. Wij hebben ons verdiept in de beroepsmogelijkheden voor docenten/leerkrachten. We hebben deze situatie zelf meegemaakt en inmiddels 67 beroepen geselecteerd waarvan er toch wel 2 of 3 bij u zouden moeten aansluiten. Wij testen uw mogelijkheden, valideren de uitkomsten en komen met passende mogelijkheden. Indien u dat wenst begeleiden wij u naar passend werk.

Maak kennis

Kennismaken met ons? Bel 06-51709485 of stuur een e-mail naar
info@re-integratieonderwijs.nl