De glans is er al jaren af, getuige het drastisch tekort aan leraren. Maar u bent niet zomaar docent geworden. Een docent wil iets betekenen. Een bijdrage leveren aan de jeugd, aan de toekomst. Omdat u geniet van lesgeven, van het contact met (jonge) mensen. Het is een geweldig beroep, geen dag is hetzelfde en de voldoening kan heel groot zijn.

Maar het is niet altijd even makkelijk. Er kunnen situaties ontstaan waardoor een leerkracht (onderwijzer, leraar, docent) het licht aan het einde van de tunnel even niet meer ziet. En soms blijkt zelfs dat het beter is om uw baan in het onderwijs te verruilen voor een andere carrière.

Herkent u zich hierin?

Na afronding van de studie tot leerkracht gaan de nieuwkomers op de arbeidsmarkt vol goede voornemens en passie aan het werk. Een mooie toekomst lonkt. Een beroep waarin altijd werk, inkomen en een grote mate van bestaanszekerheid is te vinden.

Maar bij voortschrijdende leeftijd worstelt menigeen wel eens met 1 van de volgende vragen:

  • Ik voel mij uitgeblust en trek het lesgeven niet meer… Ik maak mij grote zorgen over mijn toekomst en ben bang om mijn zekerheden kwijt te raken. Wat moet ik?
  • Ik ben al jaren leerkracht, maar betwijfel of ik in dit vak tot de pensioengerechtigde leeftijd wel haal. Maar wie zit er buiten het onderwijs op mij te wachten?
  • Ik geef al jaren les, maar raak er volledig op uitgekeken. Zouden er andere beroepen bestaan die bij mijn talenten en competenties passen?
  • Ik ben in het onderwijs ziek geworden en moet re-integreren. Ik zie daar enorm tegenop. De toekomst hangt als een donkere wolk boven mijn hoofd. Kom ik nog wel aan het werk?
  • Als leerkracht ben ik gedeeltelijk afgekeurd. In welke beroepen buiten het onderwijs kan ik weer aan de slag? Hoe werkt dat?

Wij, Wouter en Corinne loopbaancoaches van www.Re-integratieonderwijs.nl, hebben in antwoord op deze vragen al veel voorwerk gedaan! Wij hebben vele beroepen voorgeselecteerd die geschikt zijn voor u, wanneer u buiten het onderwijs passend werk zoekt. Soms is dat namelijk onvermijdelijk. En u beseft het wellicht niet, maar u beschikt onbewust over voldoende talenten en competenties die vereist zijn voor andere beroepen. Beroepen waar vraag naar is.

De arbeidsmarkt trekt aan. Wij bieden u antwoord op al uw vragen en nemen uw onzekerheid uit handen. Samen vinden wij voor u een passende oplossing. Neem eens vrijblijvend contact met ons op en vraag een gratis consult aan.