U wilt of moet op zoek gaan naar een andere of nieuwe baan. U oriënteert zich op de arbeidsmarkt en staat in de startblokken om te gaan solliciteren. Of misschien solliciteert u al langere tijd zonder resultaat. Hoe dan ook: solliciteren kan spannend zijn en onzekerheid met zich meebrengen. Kunt u wel wat hulp bij uw sollicitatie gebruiken? Wij staan graag voor u klaar!

Op banenjacht

Misschien zit u al een tijd zonder werk thuis of heeft u te horen gekregen dat uw huidige contract niet wordt verlengd. Maar ook als u net klaar bent met uw opleiding, of gewoonweg omdat u toe bent aan een nieuwe uitdaging. Een baan vinden die goed bij u past is best nog een uitdaging. Met name als u jarenlang niet heeft gesolliciteerd. Er is veel veranderd op de arbeidsmarkt. En hoewel de markt aantrekt en het aantal werklozen daalt terwijl het aantal vacatures groeit, een passende baan vinden is niet simpel.

Onzeker en zelfs een beetje eng

Solliciteren brengt onzekerheid met zich mee. Ook u kent de verhalen wel, van mensen die zich suf solliciteren en keer op keer worden afgewezen of maar zelden daadwerkelijk worden uitgenodigd voor een gesprek. En soms krijgt u niet eens een reactie. Als sollicitant bent u de zogenaamde afhankelijke partij in het geheel. En dit alles kan nogal wat onzekerheid bij u oproepen. Terwijl een gezonde dosis zelfvertrouwen juist heel belangrijk is. Twijfel en teleurstelling kunnen een serieuze deuk in uw zelfvertrouwen veroorzaken. Het vinden van die nieuwe baan wordt een steeds grotere kwelling en u wordt het solliciteren moe.

Solliciteren kan zelfs een beetje eng zijn, met name als uw zelfvertrouwen niet zo hoog is. Uw cv en sollicitatiebrief moeten aantrekkelijk zijn, dat spreekt voor zich. Maar hoe pakt u dat aan? En wat als u wordt u uitgenodigd voor een gesprek? U moet uzelf gaan verkopen, uitgebreid over uzelf praten en lastige vragen beantwoorden.

Dus…

  • Bent u van plan te gaan solliciteren maar twijfelt u of uw CV wel goed genoeg is?
  • Solliciteert u al geruime tijd, maar vraagt u zich af waarom u nooit voor een gesprek wordt uitgenodigd?
  • Wilt u ander werk gaan zoeken, maar weet u niet goed hoe u een inhoudelijk stevige sollicitatiebrief opstelt?
  • Wordt u uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek maar wilt u graag weten wat u juist wel en juist niet moet zeggen?
  • Wilt u uw presentatie tijdens een sollicitatiegesprek verbeteren en heeft u daar wat hulp bij nodig?

Wij bieden hulp bij uw sollicitatie

Test bijvoorbeeld gratis uw cv en sollicitatiebrief

Voor al het bovenstaande en meer kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag! Laat ons bijvoorbeeld gratis uw cv en sollicitatiebrief testen. Of misschien zijn onze empowermenttools wel iets voor u?

Wij stomen u klaar om zelfverzekerd het sollicitatieproces in te gaan. Neem gerust contact op en maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis consult bij één van onze locaties in Leiden, Rijswijk, Leiden, Zoetermeer of Bleiswijk.