Velen zullen het wel herkennen: de zoektocht naar een baan duurt zo lang, dat je er moedeloos van zou worden. Iedereen wil natuurlijk snel weer aan het werk, maar soms dreigt een uitzichtloze situatie. Er moet zo spoedig mogelijk een baan gevonden worden. Maar hoe en gaat het nog op tijd lukken? Met de juiste hulp is een snelle plaatsing ook vandaag de dag nog steeds mogelijk. Laat u inspireren door een van onze succesverhalen!

In deze casus vertellen we over de snelle plaatsing van een van onze klanten. Omdat privacy hoog bij ons in het vaandel staat blijft onze relatie zo goed als anoniem.

Hoge opleiding en diepgaande ervaring bieden geen garantie

Op 24 juli 2017 kwamen wij via LinkedIn met Diana in contact. Ons ‘no cure-less pay’ voorstel sprak haar aan en op 2 augustus 2017 volgde de vrijblijvende intake met beide coaches (Corinne Zeevat en Wouter Fontein).

Diana (een goed geklede vriendelijke 48-jarige blonde vrouw) is academisch opgeleid en beschikt over een zeer brede en indrukwekkende ervaring. Zij vertelde ons echter dat zij al 2 jaar aan het solliciteren was en dat dit niet tot resultaat had geleid, behalve 2 maal een selectiegesprek waarbij zij 2e werd. Zij gaf aan dat zij dacht dat het haar gedurende 2 jaar niet was gelukt een baan te vinden, vanwege een eerder plaatsgevonden auto ongeval waarvan zij moest herstellen en uiteraard vanwege de crisis in Nederland.

Diana deelde mee, dat de nood om betaald werk te vinden heel erg groot was omdat de bodem van haar spaartegoed in zicht kwam: “had zij per september geen baan, dan zou zij de hypotheek niet meer kunnen betalen en had zij als alleenstaande kostwinner met 2 kinderen een groot probleem. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden naar gedwongen verkoop van haar huis. Iets waar zij niet aan moest denken.”

Diana ging met ons de uitdaging aan

Tijdens het intakegesprek beoordeelden wij haar CV als ‘veel te breed – te weinig toegespitst.” Je kon er alle kanten mee uit. Corinne peinsde hardop, dat zij wellicht wel een mogelijkheid voor Diana wist. Een andere cliënt van haar die zij met een 1e spooraanpak coacht, had een week eerder meegedeeld dat haar werkdruk als financieel/contractgerichte relatiebeheerder van een groot landelijk werkend servicebedrijf alleen nog maar toenam. Dit omdat twee van haar collega’s zouden vertrekken: 1 van hen wegens een interne promotie en de ander omdat deze het werk niet goed vond passen. Corinne had het idee, dat de werkervaring en de persoonlijke kenmerken die Diana tijdens de intake al uitstraalde goed bij deze functie zouden kunnen aansluiten. Corinne legde aan Diana globaal voor wat voor soort werkinhoud het betrof.

In eerste instantie gaf Diana te kennen, dat zij niet dacht in de functie te passen. Na enig doorvragen raakte zij echter ook enigszins overtuigd van een mogelijke kans. Ze besloot ervoor te gaan!

Super snelle plaatsing bereikt

Dezelfde dag (woensdag 2 augustus) nam Corinne contact op met de betreffende leidinggevende. Deze raakte enthousiast over de korte samenvatting van Corinne aangaande de kennis en kunde van Diana en hij vroeg om haar CV.

We stuurden Diana direct ons CV-format toe, die zij dezelfde dag weer retourneerde. Na nog een kleine aanpassing zag deze er super aantrekkelijk (en op de vacature gericht) uit. Op woensdag 2 augustus werd het CV nog aan de leidinggevende toegestuurd.

Diana kreeg prompt een uitnodiging voor een gesprek op dinsdag 8 augustus met de leidinggevende en een ander afdelingshoofd. Dat gesprek verliep heel positief. De salariëring die volgens de leidinggevende bij de functie behoorde, riep bij Diana echter wel vraagtekens op: dat was beduidend lager dan zij voorheen had verdiend. Er ontstond twijfel of zij de sollicitatie door moest zetten. Wij moedigden haar aan dit wel te doen.

Een uitnodiging voor een 2e gesprek kwam zeer vlot binnen. Dit vond plaats met de HR manager en een regio manager op donderdag 10 augustus, in totaal 8 dagen na het eerste contact dat Corinne had gelegd. Diana belde Wouter daarna, en gaf aan dat zij niet wist of het gesprek wel goed genoeg was verlopen. De HR manager vroeg namelijk nogal door naar de ervaring, visie en waarschijnlijke aanpak op bepaalde situaties. Diana bleef (zo gaf zij aan Wouter door) zichzelf en liet zich niet uit het veld slaan.

Het verlossende telefoontje

Op dinsdag 15 augustus werd Diana gebeld: zij was aangenomen, ging echt een goed salaris ontvangen en kreeg een lease auto evenals een laptop. Wat een mooie afloop!

Tijdens de workshop “Werk vind je met netwerken” (oftewel: “Netwerken = net werken”) op 23 augustus waaraan Diana toch nog meedeed, ontvingen wij allebei als dank een heerlijke fles van haar. Door de snelle plaatsing konden wij allen ons geluk niet op. Het doet ons enorm goed dat wij haar hiermee hebben kunnen en mogen helpen. Heel veel succes Diana met je nieuwe baan, op een mooie toekomst!

Zit u in een vergelijkbare, schijnbaar uitzichtloze situatie? Daag ons gerust uit ook voor u het tij te keren. Wij staan heel graag voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op of meld u direct aan voor een kosteloos consult.

.