Re-integratie 2de spoor

Heeft u momenteel een medewerker in dienst die ziek is? En kan hij of zij in de huidige functie of een andere functie binnen uw organisatie het werk niet hervatten? Dan bent u volgens de Wet verbetering poortwachter verplicht om een 2de spoortraject in te zetten.

Het doel van een 2de spoortraject is een passende functie vinden voor uw medewerker bij een andere organisatie. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende facetten, zoals de kennis en kunde van de medewerker en eventuele arbeidsbeperkingen. Maar ook kijken wij naar wie iemand is, wat zijn of haar drijfveren en dromen zijn. Hierdoor vinden we geen tijdelijke oplossing, maar een oplossing voor langere duur. Samen zullen we alle mogelijkheden bekijken. 

Ons uiteindelijke doel? Dat uw medewerker hersteld aan de slag kan gaan buiten uw bedrijf, en met een fijne blik terugkijkt naar de werkjaren en met frisse moed aan de slag gaat in een nieuwe baan!

Onze werkwijze bij 2de spoor re-integratie

Wij ondersteunen uw werknemer onafhankelijk en professioneel bij het vinden van passend werk. Dit doen we met behulp van gerichte coaching bij het oplossen van pijnpunten en door het verstevigen van het zelfvertrouwen. Allereerst zullen wij starten met een kennismakingsgesprek. Indien er een goede en fijne klik is, gaan we gezamenlijk kijken wat goed past bij uw medewerker. Vanuit daar wordt een plan van aanpak opgesteld en starten wij het traject.

Het traject bestaat uit twee fases: Ontdekking & Uitvoering

In de ontdekkingsfase gaan we door middel van verschillende assessments kijken wat de kwaliteiten en interesses zijn van uw medewerker. Denk dan bijvoorbeeld aan de competentie en beroepskeuze test. Door het voeren van coach gesprekken krijgen we meer inzicht in de mogelijkheden en de persoonlijkheid van uw medewerker, maar ook de pijn en knelpunten. Als deze punten helder zijn kunnen we door met de volgende fase. 

In de uitvoeringsfase gaan we vooral aan de slag met de uitkomsten van de ontdekkingsfase. We bieden hulp met het maken van een cv en motivatiebrief, LinkedIn profiel, wijzen de weg in ‘vacatureland”, geven sollicitatie training, en ga zo maar door. Maar vooral maken wij uw medewerker zeker én enthousiast om een geschikte baan te vinden waar hij of zij weer happy van/in wordt. 

En het allerbelangrijkste; wij gaan op zoek naar een oplossing die voor alle partijen een positieve uitkomst heeft!

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.