Re-integratie 2de spoor

Heeft u momenteel een medewerker in dienst die ziek is? En kan hij of zij in de huidige functie of een andere functie binnen uw organisatie het werk niet hervatten? Dan bent u volgens de Wet verbetering poortwachter verplicht om een 2de spoortraject in te zetten.

Het doel van een 2de spoortraject is een passende functie vinden voor uw medewerker bij een andere organisatie. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende facetten, zoals de kennis & kunde van de medewerker. Ook wordt er rekening gehouden met de arbeidsbeperkingen. Hierdoor vinden we geen tijdelijke oplossing, maar een oplossing voor langere duur. Samen zullen we alle mogelijkheden bekijken.

Ons uiteindelijke doel? Dat uw medewerker hersteld aan de slag kan gaan binnen uw bedrijf, of met een fijne blik terugkijkt naar de werkjaren en met frisse moed aan de slag gaat bij een nieuwe baan!

Onze werkwijze bij 2de spoor re-integratie

Wij ondersteunen uw werknemer professioneel bij het vinden van passend werk. Dit doen we met behulp van gerichte coaching bij het oplossen van pijnpunten & verstevigen van het zelfvertrouwen. Allereerst zullen wij starten met een kennismakingsgesprek. Indien er een goede & fijne klik is, gaan we gezamenlijk kijken wat goed past bij uw medewerker. Vanuit daar wordt een plan van aanpak opgesteld en starten wij het traject.

Het traject bestaat uit twee fases: Ontdekking & Uitvoering

In de ontdekkingsfase gaan we door middel van verschillende assessments, onder andere de competentie & beroepskeuze test kijken wat de kwaliteiten & interesses zijn van uw medewerker. Aan de hand van coach gesprekken krijgen we meer inzicht in de mogelijkheden en de persoonlijkheid van uw medewerker, maar ook de pijn & knelpunten. Als deze punten helder zijn kunnen we aan de slag met de volgende fase.

In de uitvoeringsfase gaan we vooral aan de slag met de uitkomsten van de ontdekkingsfase. Zoals het maken van een cv, motivatiebrief, Linkedin profiel, wegwijs maken in ‘vacatureland”, sollicitatie training, etc. Maar vooral uw medewerker zeker én enthousiast maken om een geschikte baan te vinden waar hij of zij weer happy wordt.

En het allerbelangrijkste; wij gaan op zoek naar een oplossing die voor alle partijen een positieve invloed heeft!

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, of vraag een kosteloos advies aan.