Burn-out

Burn-out begeleiding

Bij een burn-out is thuisblijven vaak niet de oplossing, in ieder geval niet op lange termijn. Hoewel het belangrijk is dat men tot rust komt, is het even zo belangrijk om actie te ondernemen om erger te voorkomen.

Wat is een burn-out precies?

Iemand die een burn-out heeft is emotioneel en fysiek uitgeput en kan vaak weinig tot niets presteren. Kenmerken zijn uitputting (extreme vermoeidheid), cynisme (afstand hebben van het werk, dan wel de mensen met wie men werkt), en een lager zelfbeeld van de eigen competenties. Te veel stress op het werk en/of in de privésituatie zijn veelvoorkomende oorzaken van een burn-out. Een sensitieve persoonlijkheid, met bovengemiddeld verantwoordelijkheidsgevoel en de neiging tot perfectionisme, kan een grote risicofactor zijn om in een burn-out terecht te komen.

Onze werkwijze bij een burn-out

Eén van onze coaches komt bij u thuis en inventariseert samen met u de dieper gelegen oorzaken. Deze coach is speciaal opgeleid voor burn-out begeleiding. Door vrij frequent gesprekken te voeren over mogelijke oplossingsrichtingen en aandacht te bieden aan bijvoorbeeld de stevigheid, zelfvertrouwen, valkuilen en assertiviteit zal na enige consulten de schijnbare uitzichtloosheid omslaan in helderheid in de te maken keuzes.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, of vraag een kosteloos advies aan.

Ervaar onze ervaring

bel met 071 51 40 736 voor meer informatie

    Uw naam:

    Uw e-mailadres:

    Onderwerp

    Uw bericht