Loopbaancheck

Weet uw medewerker momenteel niet zo goed of hij of zij het geluk kan vinden in zijn huidige baan? En waar zijn of haar kwaliteiten liggen? Het gebeurt regelmatig dat werknemers niet zo goed weten waar hun ambities op dit moment liggen en wat ze precies willen bereiken. Om duurzaam inzetbaar te blijven kan loopbaan coaching een oplossing bieden om duidelijkheid te creëren wat uiteindelijk voor iedereen het beste is.

Ons uiteindelijke doel? Dat uw medewerker meer duidelijkheid heeft over zijn kwaliteiten, ambitie maar ook meer inzicht in zijn of haar knelpunten waar hij of zij mee aan de slag kan gaan. En weer met frisse moed aan de slag kan gaan!

Wat gaan we precies doen?

Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen wij een duidelijk beeld van de situatie. Op basis hiervan overleggen wij samen met de kandidaat welke testen het beste aansluiten. Uiteraard wordt dit ook uitvoerig overlegd met u als opdrachtgever. Wij beschikken over een diverse testen waaronder de volgende testen:

1. Talenten Motivatie Analyse: (een NIP-erkende test). Helder inzicht wordt geboden in alle talenten en competenties van uw medewerker, de mate van ontwikkelbaarheid, wat de kernkwaliteiten en valkuilen zijn, de bij uw medewerker passende werkomgeving en ontwikkelrichting.
2. Beroepssectoren Activiteiten Interesse Analyse. Deze test brengt de bij uw medewerker passende beroepssectoren met een aantal voorbeeldfuncties in kaart.
3. Beroepskeuzetest. Op basis van 5 verschillende testvormen worden uit > 3200 beroepen de voorkeuren geselecteerd die (realistisch gezien) het meest bij de interesse, kwaliteiten en arbeidsmarktmogelijkheden van uw medewerker aansluiten. Ook worden daarbij de opleidingsmogelijkheden helder.
4. IJkpuntentest. Deze brengt uw voorkeuren (drijfveren), aanleg, normen en waarden in beeld, zoals: in welke mate heeft u behoefte aan uitdaging, zekerheid, instructies, vrijheid van handelen, bent u specialistisch of generalistisch aangelegd, in hoeverre beschikt u over ondernemersbloed, zou u kunnen leidinggeven en in welke mate bent u een dienstverlener? 

Bovenstaande testen worden digitaal verstuurd en zij kunnen deze testen vanuit huis maken.

Naar aanleiding van de uitkomsten van deze testen zullen wij een drietal coachgesprekken met uw medewerker voeren. Tijdens deze coach gesprekken zullen wij de uitkomsten terugkoppelen, maar ook een advies geven voor de toekomst.

En het allerbelangrijkste; wij gaan op zoek naar een oplossing die voor alle partijen een positieve invloed heeft!

 

 

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, of vraag een kosteloos advies aan.