Outplacement

Heeft u momenteel een medewerker in dienst die op korte termijn zijn baan verliest door een reorganisatie of een andere reden? En wilt u hem of haar graag begeleiding bieden tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan? Maar heeft u hier zelf niet de kunde en de tijd voor?
Laat ons uw medewerker begeleiden door middel van professionele testen, trainingen en persoonlijke begeleiding.

Ons uiteindelijke doel? Dat uw medewerker meer inzicht krijgt in zijn of haar kwaliteiten en competenties, maar ook kracht en drijfveren. Zich zekerder gaat voelen over wat hij of wel of niet kan. En daardoor gericht op vacatures gaat solliciteren en sneller de ideale baan vindt.

Wat gaan we precies doen?

Wij ondersteunen uw werknemer onafhankelijk en professioneel bij het vinden van passend werk. Dit doen we met behulp van gerichte coaching bij het oplossen van pijnpunten en door het verstevigen van het zelfvertrouwen. Allereerst zullen wij starten met een kennismakingsgesprek. Indien er een goede en fijne klik is, gaan we gezamenlijk kijken wat goed past bij uw medewerker. Vanuit daar wordt een plan van aanpak opgesteld en starten wij het traject.

Het traject bestaat uit twee fases: Ontdekking & Uitvoering

In de ontdekkingsfase gaan we door middel van verschillende assessments kijken wat de kwaliteiten en interesses zijn van uw medewerker. Denk dan bijvoorbeeld aan de competentie en beroepskeuze test. Door het voeren van coach gesprekken krijgen we meer inzicht in de mogelijkheden en de persoonlijkheid van uw medewerker, maar ook de pijn en knelpunten. Als deze punten helder zijn kunnen we door met de volgende fase.

In de uitvoeringsfase gaan we vooral aan de slag met de uitkomsten van de ontdekkingsfase. We bieden hulp met het maken van een cv en motivatiebrief, LinkedIn profiel, wijzen de weg in ‘vacatureland”, geven sollicitatie training, en ga zo maar door. Maar vooral maken wij uw medewerker zeker én enthousiast om een geschikte baan te vinden waar hij of zij weer happy van/in wordt.

 En het allerbelangrijkste; wij gaan op zoek naar een oplossing die voor alle partijen een positieve uitkomst heeft!

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.