Outplacement

Heeft u momenteel een medewerker in dienst die op korte termijn zijn baan verliest door een reorganisatie of een andere reden? En wilt u hem of haar graag begeleiding bieden tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan? Maar heeft u hier zelf niet de kunde en de tijd voor? Wij kunnen deze begeleiding bieden door middel van professionele testen, trainingen & persoonlijke begeleiding.

Ons uiteindelijke doel? Dat uw medewerker meer inzicht krijgt in zijn of haar kwaliteiten en competenties. Zich zekerder gaat voelen over wat hij of wel of niet kan. En daardoor gericht op vacatures gaat solliciteren en sneller de ideale baan vindt.

Wat gaan we precies doen?

Wij ondersteunen uw werknemer professioneel bij het vinden van passend werk. Dit doen we met behulp van gerichte coaching bij het oplossen van pijnpunten & verstevigen van het zelfvertrouwen. Allereerst zullen wij starten met een kennismakingsgesprek. Indien er een goede & fijne klik is, gaan we gezamenlijk kijken wat goed past bij uw medewerker. Vanuit daar wordt een plan van aanpak opgesteld en starten wij het traject.

Het traject bestaat uit twee fases: Ontdekking & Uitvoering

In de ontdekkingsfase gaan we door middel van verschillende assessments, onder andere de competentie & beroepskeuze test kijken wat de kwaliteiten & interesses zijn van uw medewerker. Aan de hand van coach gesprekken krijgen we meer inzicht in de mogelijkheden en de persoonlijkheid van uw medewerker, maar ook de pijn & knelpunten. Als deze punten helder zijn kunnen we aan de slag met de volgende fase.

In de uitvoeringsfase gaan we vooral aan de slag met de uitkomsten van de ontdekkingsfase. Zoals het maken van een cv, motivatiebrief, Linkedin profiel, wegwijs maken in ‘vacatureland”, sollicitatie training, etc. Maar vooral uw medewerker zeker én enthousiast maken om een geschikte baan te vinden waar hij of zij weer happy wordt.

En het allerbelangrijkste; wij gaan op zoek naar een oplossing die voor alle partijen een positieve invloed heeft!

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, of vraag een kosteloos advies aan.