SNEL AAN HET WERK; BETER VOOR IEDEREEN

Re-integratie Onderwijs & Zorg

Re-Integratie Onderwijs & Zorg helpt werknemers die uit het arbeidsproces zijn geraakt
snel weer aan werk. Dus terug in het onderwijs/de zorg of, indien niet geschikt voor
deze sectoren, aan de slag in een andere functie.

70 jaar aantoonbare ervaring in Re-Integratie

Bel met 071 51 40 736 voor meer informatie

Beginnen? We hebben deze oplossingen

Schakelt u voor het eerst hulp in, om een probleem met een zieke werknemer op te lossen? Dan zijn de diensten die hiernaast staan vermeld, wellicht voor u geschikt.

Neem nu contact op

Of bel direct met: 071 51 40 736

Kosteloos Advies

Het verschil wordt gemaakt in het begin. Onze grootste waarde investeren wij graag.

onze belangrijkste dienst...

Samen met u bepalen wij de doelen en inventariseren wij uw situatie. Daarna krijgt u van ons het beste advies dat aansluit bij uw doelen. Vrijblijvend én kosteloos.
Meer info

De beroepskeuze

Om te bepalen of iemand in onderwijs of zorg moet blijven, of juist niet.

kan een krachtig instrument zijn

Wij gebruiken de allerbeste beroepskeuze-testen. Bovendien zetten wij middelen in overleg met u in, zodat deze aansluiten op uw doelen.
Meer info

Deze re-integratie-/loopbaancoaches kunnen je uitstekend helpen

Re-Integratie Onderwijs & Zorg bestaat uit uitsluitend mensen die verstand hebben van zowel re-integratie, als onderwijs en zorg. Momenteel bestaat ons team uit:

Corinne Fontein
Corinne FonteinLoopbaanadviseur, Re-integratie en Burn-out specialist, Schuldhulpverlening
30 jaar werkzaam geweest in het onderwijs (onder andere als wiskunde docent, mentor, decaan). Inmiddels ruime ervaring opgedaan met beroepskeuze, re-integratietrajecten, studiekeuze, coaching gericht op herstel, re-integratiebegeleiding 1e 2e en 3e spoor, studieadviezen en  jobhunting. Corinne is geduldig, heeft een zeer goed luisterend oor, is volhardend in het bereiken van resultaat, scoort hoog met het zoeken en vinden van re-integratiemogelijkheden en plaatsingen.
Onderwijservaring 100%
Re-Integratie-ervaring 85%
Wouter Fontein
Wouter FonteinBeroepskeuze, re-integratie en outplacement specialist
Heeft na zijn werktuigbouwkundige en later de Personeelsopleiding vanuit diverse Personeel & Organisatie (HRM) functies vanaf 1980 de focus gelegd op passende beroepskeuze, re-integratie 1e 2e en 3e spoor trajecten, loopbaanadvieswerk en outplacement. Van 2001 tot 2016 was hij directeur van Bark Consult (een door hem opgezet  landelijk loopbaan-adviesbureau met 45 coaches). In 2016 startte hij zijn huidige Re-integratie bureau Onderwijs & Zorg. Wouter kent een open en directe aanpak, is creatief in het inspelen op arbeidssituaties, en is altijd vol energie op zoek naar passende arbeidsmogelijkheden voor klanten.
Onderwijservaring 85%
Re-Integratie-ervaring 100%
Caroline Besseling
Caroline BesselingDreigend ontslag, reorganisaties, re-integratie, ziekte en WIA
Jaren ervaring als HR-adviseur in zowel de zakelijke dienstverlening als in de non-profitsector bij grote werkgevers. Neemt zowel vanuit de werkgevers- als werknemerskant niet alleen de juridische-, maar ook naar de menselijke kant van een situatie in ogenschouw. Met deze aanpak bereikt Caroline een WIN-WIN situatie voor beide partijen.
Caroline is de juridisch HR-partner voor partijen/individuen die willen weten waar zij aan toe zijn én persoonlijk geholpen willen worden bij het bereiken van een arbeidsrechtelijke oplossing.

Meer weten over wie wij zijn?

Corinne Fontein

Ik heb 30 jaar wiskundeles gegeven op een middelbare school. Mijn aanstelling werd op een onprettige manier beëindigd.  Het was een tijd vol stress, een gevoel niet meer nodig te zijn, bezoeken aan enkele bedrijfsartsen (sommigen leken bevooroordeeld), rechtsbijstand advocaten, arbeidsdeskundigen, artsen van het UWV. Ik bleef met heel veel vragen zitten waarop nauwelijks een antwoord was te vinden.

Ik ben een opleiding tot loopbaancoach gaan doen, omdat lesgeven klassikaal voor mij geen optie meer was. Na deze opleiding ben ik mij op dit vakgebied gaan richten. Inmiddels heb ik een aantal jaren ervaring met het uitvoeren van loopbaanchecks en re-integratietrajecten met UWV klanten, met studiekeuzeadviezen en het laatste jaar onder andere ook met het coachen van docenten die zijn vastgelopen in het onderwijs.

Vooral het werken met docenten bevalt mij heel erg goed. Er zijn door mijn ondersteuning docenten ander werk gaan doen en er zijn docenten die weer teruggekeerd zijn naar het onderwijs. De prangende situatie in de zorg van de laatste jaren heeft ertoe geleid dat wij ons hier ook steeds verder in gespecialiseerd hebben. Mijn ervaring is dat alles mogelijk is. Het belangrijkste is dat iedereen weer achter een keuze gaat staan, vertrouwen krijgt in mogelijkheden en kansen pakt.

Ik kan u zeggen dat ik weer zeer gelukkig ben met mijn nieuwe werk. Ik popel om u ook weer een juiste keuze te doen laten maken en u naar passend werk te begeleiden.

Wouter Fontein

Na een werktuigbouwkundige opleiding en 6 jaar werkervaring ben ik na de HBO opleiding 27 jaar het P&O en mobiliteitsvakgebied ingerold. Vanaf 1980 focus ik mij al op het coachen van werknemers die niet gelukkig zijn in hun werk. Een niet passende fit  komt heel vaak voor. Typerend was eens een vraag van een collega: “hoe lang moet jij nog?” Ik schrok en antwoordde zonder nadenken: “Ik hoop nog minstens 40 jaar!”

In mijn P&O loopbaan heb ik veel en vooral praktisch (mobiliteits)beleid ontwikkeld en veel medewerkers kunnen herplaatsen vanuit het onderwijs of de zorg. In 2001 startte ik een eigen Beroepskeuze Advies en Re-integratiebureau BARK en in 2007 was ik directeur van dit landelijke loopbaanadviesbureau met 45 coaches.

Omdat de rol van directeur mij steeds meer ging tegenstaan heb ik Bark medio 2016 van de hand gedaan en ben dit bureau gestart. Mijn focus ligt daardoor weer geheel op hetgeen mij boeit. Onze dienstverlening is gericht op onderwijs en zorg (personeel en werkgevers), omdat ik mij daarin vanuit een ingetreden privésituatie heb kunnen specialiseren.

Ik wil onderwijs en zorg personeel maar ook opdrachtgevers graag ondersteunen bij het  oplossen van (personele) knelpunten, het maken van juiste keuzes en deelgenoot maken van mijn passie voor dit werk. Goed om te weten is dat ik zelf ook docentschappen heb vervuld op de Haagse en Rotterdamse Hogescholen.

Kennismaken met ons? Bel 06-51709485 of stuur een e-mail naar info@re-integratieonderwijs.nl