Wie zijn wij?

Corinne Zeevat

Ik heb 30 jaar wiskundeles gegeven op een middelbare school. Mijn aanstelling werd op een onprettige manier beëindigd.  Het was een tijd vol stress, een gevoel niet meer nodig te zijn, bezoeken aan enkele bedrijfsartsen (sommigen leken bevooroordeeld), rechtsbijstand advocaten, arbeidsdeskundigen, artsen van het UWV. Ik bleef met heel veel vragen zitten waarop nauwelijks een antwoord was te vinden.

Ik ben een opleiding tot loopbaancoach gaan doen, omdat lesgeven klassikaal voor mij geen optie meer was. Na deze opleiding ben ik mij op dit vakgebied gaan richten. Inmiddels heb ik een aantal jaren ervaring met het uitvoeren van loopbaanchecks en re-integratietrajecten met UWV klanten, met studiekeuzeadviezen en het laatste jaar onder andere ook met het coachen van docenten die zijn vastgelopen in het onderwijs.

Vooral het werken met docenten bevalt mij heel erg goed. Er zijn door mijn ondersteuning docenten ander werk gaan doen en er zijn docenten die weer teruggekeerd zijn naar het onderwijs. De prangende situatie in de zorg van de laatste jaren heeft ertoe geleid dat wij ons hier ook steeds verder in gespecialiseerd hebben. Mijn ervaring is dat alles mogelijk is. Het belangrijkste is dat iedereen weer achter een keuze gaat staan, vertrouwen krijgt in mogelijkheden en kansen pakt.

Ik kan u zeggen dat ik weer zeer gelukkig ben met mijn nieuwe werk. Ik popel om u ook weer een juiste keuze te doen laten maken en u naar passend werk te begeleiden.

Wouter Fontein

Na een werktuigbouwkundige opleiding en 6 jaar werkervaring ben ik na de HBO opleiding 27 jaar het P&O en mobiliteitsvakgebied ingerold. Vanaf 1980 focus ik mij al op het coachen van werknemers die niet gelukkig zijn in hun werk. Een niet passende fit  komt heel vaak voor. Typerend was eens een vraag van een collega: “hoe lang moet jij nog?” Ik schrok en antwoordde zonder nadenken: “Ik hoop nog minstens 40 jaar!”

In mijn P&O loopbaan heb ik veel en vooral praktisch (mobiliteits)beleid ontwikkeld en veel medewerkers kunnen herplaatsen vanuit het onderwijs of de zorg. In 2001 startte ik een eigen Beroepskeuze Advies en Re-integratiebureau BARK en in 2007 was ik directeur van dit landelijke loopbaanadviesbureau met 45 coaches.

Omdat de rol van directeur mij steeds meer ging tegenstaan heb ik Bark medio 2016 van de hand gedaan en ben dit bureau gestart. Mijn focus ligt daardoor weer geheel op hetgeen mij boeit. Onze dienstverlening is gericht op onderwijs en zorg (personeel en werkgevers), omdat ik mij daarin vanuit een ingetreden privésituatie heb kunnen specialiseren.

Ik wil onderwijs en zorg personeel maar ook opdrachtgevers graag ondersteunen bij het  oplossen van (personele) knelpunten, het maken van juiste keuzes en deelgenoot maken van mijn passie voor dit werk. Goed om te weten is dat ik zelf ook docentschappen heb vervuld op de Haagse en Rotterdamse Hogescholen.

Kennismaken met ons? Bel 06-51709485 of stuur een e-mail naar info@re-integratieonderwijs.nl

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, of vraag een kosteloos advies aan.